ЧОУ “Образователни технологии“ е институция към „Образователни технологии, която е от 1990 г. на образователния пазар с основна дейнсот – създаване на учебни материали и мултимедийни продукти и програми за обучение на деца и възрастни.

Училището започва дейност през учебната 2010/2011, лицензирано със заповед на МОМН РД14-109/21.07.2010г. с право да провежда обучение за основно образование.

Училището се намира в учебен корпус 4 на ВТУ, бул. Гео Милев“ – 158 (виж на картата). Обхваща площ от 2000 кв.м. Учебната база разполага с 24 учебни стаи по 45 кв.м, климатизирани, обзаведени с ергономични мебели, гардероби за лични вещи на учениците. Всички учебни стаи са обзаведени с нотбуци за преподавателите, статични проектори, wi-fi връзка за всички. Това дава възможност за мобилно обучение и ползване на мултимедийни продукти.

Училището разполага със специализирани компютърни кабинета по съвременните европейски изисквания. На разположение са специализиран кабинет по личностно развитие, кабинети за обучение по природни науки, музика, изкуства, спортни салони, актова зала, външни спортни игрища, паркова среда с тревни площи, алеи, красиви дървета. Цялото помещение и двор са осигурени с видео наблюдение и охрана.